kuka olen

oma tarina ravitsemuksen ammattilaiseksi

Painonpudotus ja treenaus

Oma kiinnostus ravitsemusasioita kohtaan heräsi lukion lopulla. Olin lapsuudesta saakka ollut ylipainoinen ja aikuisuuden kynnyksellä halusin tehdä saada terveyteni kuntoon. Laihdutin ravitsemus- ja treeniasioihin perehtymällä noin 30 kg. Nuoruudessa painonpudotuksen keinot eivät olleet parhaimpia mahdollisia, joten sen seurauksena sairastuin kilpirauhasen vajaatoimintaan.  Tämän jälkeen olen jatkuvasti kerryttänyt uutta tietoa ravitsemuksesta, treenaamisesta ja hyvinvoinnista. Alussa laihdutuksen tukena oli ryhmäliikuntatunnit, mutta ne vaihtuivat hyvin pian kuntosaliharjoitteluun, jota on nyt takana jo yli 10 vuotta.

Opinnot

Aloitin lukion jälkeen sairaanhoitajan opinnot, joihin sisältyi ravitsemusterapeutin pitämä kurssi. Tällöin innostuin alasta lisää ja päätin hakea opiskelemaan ravitsemustiedettä yliopistoon. Pääsin ensimmäisellä yrittämällä sisään ja vaihdoin hoitajan opinnot ravitsemusterapeutin opintoihin. 

Opinnoissa on kiinnostanut oman elämäntapamuutostaustan vuoksi juurikin painonhallinta, kilpirauhasen vajaatoiminta ja erilaiset syömiskäyttäytymisen häiriöt sekä syömisen psykologinen puoli.  Lisäksi oman treenitaustan vuoksi olen ollut myös kiinnostunut urheiluravitsemuksesta. Opintoihin on toki sisältynyt hyvin laajasti myös muita mielenkiintoisia ravitsemusohjauksen teemoja, kuten esim. kasvisruokavaliot, elintapasairaudet, keliakia, suolistosairaudet, lapset ja odottavat äidit muutamia mainitakseni.

Intohimoni ravitsemusohjauksessa on selvittää syömisen hallinnan sekä aineenvaihdunnan pulmia sekä ohjeistaa terveellisen, urheilua ja kuntoilua tukevan, ravitsemuksen periaatteita. Koen, että joustava ja keholähtöinen syöminen on avain onnistuneeseen painonhallintaan kenelle tahansa. 

Näkemykseni on, että syöminen on muutakin kuin pelkkää ruokaa, sillä mielellämme on erittäin suuri vaikutus ruokavalintoihimme ja syömiskäyttäytymiseemme. Syömisen psykologinen puoli on minusta erittäin tärkeää huomioida ohjaamisessa. Kiinnostus kehonkuvaa, syömisen taitoa ja itsetuntoa kohtaan näkyy myös pro gradu –työssäni. 

Työkokemus

Kokemusta olen saanut runsaasti eri sairaus- ja ammattiryhmien ravitsemusohjaamisesta, esim. sydän- ja verisuonitauteihin, suolistovaivoihin ja ikääntymiseen liittyen. Lisäksi olen tehnyt yksilöohjausta kaiken ikäisille liittyen mm. painonhallintaan, tunnesyömiseen ja urheiluun.

Ohjauksessani annan sinulle konkreettisia keinoja, joiden avulla voit entistä paremmin ja ymmärrät, mikä merkitys hyvällä ravitsemuksella on jaksamisellesi. 

Tarjoan ravitsemuspalvelujani etäohjauksena suoraan kotisohvallesi ja ohjauksesta saat aina kaiken materiaalin jälkikäteen sähköpostitse itsellesi.

Koulutukseni

Itä-Suomen yliopisto 2016-2020: Laillistettu ravitsemusterapeutti, TtM.
Sivuaineina: urheiluravitsemus, liikuntalääketiede

Työterveyslaitos 2021: Työterveyshuollon pätevöittävä koulutus asiantuntijoille
 
Avoin yliopisto 2019-2020: Psykologian perusopinnot
 
Seinäjoen ammattikorkeakoulu 2013-2015: Hoitotyön koulutusohjelma

Työkokemukseni ravitsemusterapeuttina

Ravitsemusterapeutti, Terveystalo Oy, nykyinen

Ravitsemusterapeutti, Raskaus & Ruokavalio (Ruokavalioneuvola), nykyinen

Ravitsemusasiantuntija, Seinäjoen Maila-Jussit, 2023

Ravitsemusterapeutti, ODL Liikuntaklinikka, 2020-2021

Ravitsemusneuvoja, Fysio Liminka, 2019-2021

Ravitsemusterapeutti, Mediferro Oy, syksy 2020

Ravitsemusterapeutti, EPSHP, kesä 2020

Ravitsemusterapeuttiharjoittelija, EPSHP ja Kunnonpaikka Siilinjärvi, kevät 2019 ja 2020